Gordijnen

Overgordijnen bij van Zweden Wonen

Met overgordijnen haalt u eenvoudig een luxe uitstraling in huis. Deze gordijnen zijn bedoeld als extra gordijnen en hebben vooral een decoratieve functie. Vaak worden ze gekozen voor de slaapkamer maar in de woonkamer staan ze ook prachtig. 

Bij Van Zweden Wonen hebben we een ruim aanbod aan overgordijnen in diverse kleuren, patronen en stijlen. Bekijk onze collectie en vind uw nieuwe overgordijnen.

Luxe overgordijnen voor bij u in de huiskamer of slaapkamer
Verduisterende overgordijnen voor in de slaapkamer en badkamer

Overgordijnen verduisterend

Overgordijnen zijn luxe, decoratieve gordijnen die een stijlvol karakter meedragen. Ze zijn gemaakt van een dikkere stof waardoor ze geluiddempend en isolerend werken. Ze houden meer zonlicht, warmte en koude tocht tegen. Ook zorgen ze voor optimale privacy. 

Ze werken licht verduisterend maar als u een volledig donkere kamer wilt, raden we het aan om echte verduisterende gordijnen te kopen. Of combineer de overgordijnen met vitrages of andere raamdecoratie voor een betere verduistering en een goede nachtrust.

Overgordijnen geven vooral sfeer in huis. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afwerkingen. Zo hebben we bij Van Zweden Wonen een uitgebreide collectie met lichte en donkere overgordijnen, linnen en velours overgordijnen en overgordijnen met een mooie, luxe print.

Voor iedere ruimte en elke interieurstijl hebben we stijlvolle, passende overgordijnen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de collectie op onze website of kom langs in onze showroom. Daar hangen al onze overgordijnen op display zodat u ze in het echt kunt bewonderen.

Overgordijnen kopen voor elke sfeer in woonkamer, werkkamer of slaapkamer
Overgordijnen op maat speciaal voor bij u in huis

Overgordijnen op maat

Naast onze kant en klare overgordijnen kunt u ze ook op maat laten maken. Niet ieder raam heeft natuurlijk dezelfde afmetingen. Onze specialisten maken de overgordijnen netjes voor u op de juiste maat. Bent u niet zeker over de afmetingen? Geen zorgen, hier kunnen we u bij helpen.

Wanneer we uw gordijnen op maat maken kunt u ook kiezen tussen een enkele plooi of een dubbele plooi. Houd er wel rekening mee dat een dubbele plooi meer stof kost. Voor meer informatie over het op maat maken van onze gordijnen kunt u altijd contact opnemen. Onze specialisten helpen u graag.

Overgordijnen, vitrage of inbetweens?

Vaak bestaat er nog wat verwarring over het verschil tussen overgordijnen, vitrage en inbetween gordijnen. Hier geven we graag wat opheldering over zodat u de juiste keuze kunt maken.

Overgordijnen hebben een wat dikkere stof dan vitrage. Hierdoor heeft u privacy maar nog wel een lichtinval. Bovendien houden ze warmte tegen, waardoor ze ideaal zijn als zonwerende gordijnen. Daarnaast hebben ze een isolerende werking waardoor het geluid wordt gedempt en koude lucht wordt tegengehouden.

Vitrage gordijnen zijn dunne gordijnen die ook wel glasgordijnen worden genoemd. Deze geven veel lichtinval en u kunt er van beide kanten doorheen kijken. Vitrage geeft een luchtige en frisse uitstraling en wordt vaak gecombineerd met bijvoorbeeld overgordijnen.

Overgordijnen in elke kleur en stijl
Interieuradvies van onze specialisten van van Zweden Wonen voor bij u in huis

Inbetweens zitten qua stofdikte tussen overgordijnen en vitrage in. Hierdoor heeft u wel privacy doordat de buitenwereld niet naar binnen kan kijken, maar wel nog lichtinval. Inbetween gordijnen worden daarom vaak in de woonkamer opgehangen.

Bij Van Zweden Wonen hebben we een ruim aanbod aan zowel overgordijnen als vitrages en inbetweens. Twijfelt u over welk soort gordijn het beste in uw kamer past? Onze medewerkers geven u graag advies.

Neem contact op

Adres
Oude Haagweg 20,
2552 EP Den Haag

info@johnvanzweden.nl
070 – 345 3619

    Hoe kunnen wij u
    thuis laten voelen?