Interieur trends

De interieur trends van 2023

4 januari 2023 / Nieuws

Interieur trends veranderen elk jaar en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends om je huis up-to-date te houden. In dit blogartikel bespreken we de interieur trends die we in 2023 verwachten.

Kleur Trends

In 2023 zullen warme kleuren de boventoon voeren in het interieur. Denk hierbij aan aardetinten zoals terracotta, beige en bruin, maar ook aan diepe groentinten en donkerblauw. Deze kleuren zorgen voor een rustgevende sfeer in huis en passen goed bij natuurlijke materialen zoals hout en steen.

Natuurlijke Materialen

Natuurlijke materialen worden ook in 2023 veel gebruikt in het interieur. Denk hierbij aan hout, steen en bamboe. Naast duurzaamheid zijn deze materialen ook erg mooi en geven ze een warme uitstraling. Ook zien we veel keramiek en terrazzo terugkomen in het interieur.

Minimalisme

Minimalisme blijft in 2023 een belangrijke trend. Het gaat hierbij om het gebruik van minder spullen en het creëren van een rustige en opgeruimde omgeving. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van opbergmeubels en het minimaliseren van decoratie. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is al langer een trend in het interieur en zal ook in 2023 belangrijk blijven. We zien steeds meer meubels en accessoires gemaakt van gerecycled materiaal en er wordt ook steeds meer gekeken naar de herkomst van materialen. Ook het verminderen van afval en het gebruiken van groene energie zijn belangrijke aspecten van duurzaamheid.

Mix van Stijlen

Een mix van stijlen blijft in 2023 een trend. Het combineren van verschillende stijlen zorgt voor een persoonlijke en unieke uitstraling van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van vintage meubels met moderne accessoires. Door te spelen met verschillende stijlen en materialen kan je een spannend en persoonlijk interieur creëren.

Conclusie

In 2023 zien we warme kleuren, natuurlijke materialen, minimalisme, duurzaamheid en een mix van stijlen als belangrijke interieur trends. Door deze trends toe te passen kan je een stijlvol en persoonlijk interieur creëren dat helemaal up-to-date is.

Wij staan voor u klaar

Met meer dan 60 jaar ervaring weten wij als geen ander wat goed werkt binnen het interieur. Lees onze blogs en laat u inspireren.

Maak een afspraak

Direct contact

Vragen over uw woning en bent u opzoek naar nieuwe producten? Bij van Zweden Wonen bent u aan het juiste adres. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel. Liever een interieuradvies door een styliste? Maak dan een afspraak en kom bij ons langs!

Hoe kunnen wij u
thuis laten voelen?