Trappen laten bekleden

Trapbekleding: Uw trap laten bekleden of renoveren

Kan uw trap wel een renovatie gebruiken? Een trap wordt gerenoveerd wanneer een bestaande trap opgeknapt wordt met nieuwe materialen. Met trapbekleding geeft u uw bestaande trap een compleet nieuwe uitstraling! De juiste bekleding hangt af van uw eigen smaak en wensen, maar ook van uw gezinssituatie en het soort trap dat u heeft. 

Wij vertellen u graag meer over het renoveren van uw trap met verschillende soorten trapbekleding voor het allermooiste resultaat. 5 voordelen van nieuwe trapbekleding:

 • Trapbekleding is geschikt voor bijna elke soort trap;
 • Je hebt ruim de keuze uit tapijt, vinyl, PVC of laminaat;
 • Wij werken enkel met A-merken, duurzaamheid gegarandeerd;
 • Trapbekleding is geluiddempend en slipbestendig;
 • U hoeft niet te wachten tot de trap droog is, zoals bij verf;
 • Snel een zo goed als nieuwe trap! 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs geven gratis interieuradvies en samen met u komen wij graag tot de beste oplossing op maat. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om langs te komen in onze showroom van 2500 m2.

Trapbekleding bij van zweden wonen
Trapbekleding van Zweden Wonen

Trapbekleding tapijt: Steek uw trap in een nieuw jasje

Tapijt is de meest voorkomende vorm van trapbekleding. Het materiaal is zacht en voelt fijn aan de voeten. Niet iedere tapijtsoort is echter geschikt voor op de trap, tapijt met een stevige structuur is verreweg de beste optie. Qua kleur en patroon kunt u echter alle kanten op. 

Het bekleden van een trap met tapijt heeft veel verschillende voordelen. Tapijt kan helpen om uw trap te beschermen tegen slijtage en het kan daarnaast isolatie toevoegen aan uw huis. Tapijt is ook veel makkelijker schoon te maken dan een houten trap of een trap met tegels. 

De voordelen van een traprenovatie met tapijt op een rij:

 • Tapijt heeft een geluiddempend effect;
 • Het tapijt is antislip en is daarmee veilig;
 • Het voelt warm en aangenaam aan de voeten.

Als u ervoor kiest om een trap te bekleden met tapijt zijn er diverse mogelijkheden. Wilt u een ondertapijt? Dat zorgt voor (extra) geluiddemping en comfort. Ook kunt u de zijkanten mee laten stofferen voor een nette uitstraling en bij een open trap kunt u de treden rondom laten stofferen.

Trap renoveren: trapbekleding met PVC of laminaat

De trap is vaak hét visitekaartje van uw huis. De trap zit meestal in de hal en daarom is de trap vaak het eerste wat uw bezoekers zien als ze uw huis binnenstappen. Kan uw trap wel een opfrisbeurt gebruiken? Kies er dan voor om uw trap te opnieuw te (laten) bekleden met PVC of laminaat. 

PVC vloeren worden steeds populairder, maar ook voor trappen is PVC uitermate geschikt. Dit komt omdat PVC lijkt op een houten vloer, maar in werkelijkheid is PVC gemaakt van kunststof. Het materiaal is relatief goedkoop vergeleken met laminaat en daarnaast is het gemakkelijk te bewerken.

Trapbekleding bij van zweden wonen
Trapbekleding bij van zweden wonen

Laminaat is door de harde toplaag het meest slijtvast. Het is net als PVC verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, zoals hout- of betonlook. Ideaal om de trap naar smaak te kunnen vernieuwen. Deze traptreden zijn makkelijk schoon te maken en hoeft u niet te lakken, te schuren of te verven. 

 Wij zetten graag alle voordelen van een trap bekleden met PVC of laminaat op een rij:

 • Omdat de treden naadloos zijn heeft u geen last van kieren of gaten; 
 • Traptreden van PVC of laminaat zijn antislip en veilig;
 • Verhelpt krakende trappen; 
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Door de elastische toplaag zijn de treden geluiddempend;
 • Keuzemogelijkheid tussen veel verschillende kleuren en dessins. 

Wanneer er naast nieuwe treden ook andere onderdelen vervangen moeten worden, zullen de uiteindelijke kosten van de traprenovatie stijgen. Kiest u voor extra’s zoals bijvoorbeeld het toevoegen van LED verlichting per trede? Na het bepalen van de extra opties kunnen wij de prijs bepalen en een vrijblijvende offerte voor u samenstellen voor het laten renoveren van uw trap. 

Traprenovatie: Alles onder één dak bij Van Zweden Wonen

Uiteraard kunnen wij u volledig ontzorgen bij uw traprenovatie. Soms kan dit al binnen één dag. Wij hebben een eigen opmeetservice en onze eigen professionals kunnen u vakkundig adviseren. U heeft één vast aanspreekpunt die verstand van zaken heeft en verder alles voor u regelt. 

Heeft u een nieuwbouwwoning? Doordat wij alle productgroepen leveren voor uw huis, kunnen wij u volledig ontzorgen. Wij zijn specialist in onder andere vloeren, raambekleding, luxe wandbekleding en meer. Met onze jarenlange ervaring ontzorgen wij u graag volledig het opknappen van uw huis. U heeft er zelf geen omkijken meer naar. 

Kwaliteit is onze basis en wij werken alleen met onze eigen professionals. Zo kunnen wij onze kwaliteit garanderen. Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Of kom langs in onze winkel, wij staan voor u klaar!

John en Kay van Zweden

Neem contact op

Adres
Oude Haagweg 20,
2552 EP Den Haag

info@johnvanzweden.nl
070 – 345 3619

  Hoe kunnen wij u
  thuis laten voelen?