vloeren bij van zweden wonen

Een vloer van PVC

Bent u op zoek naar een kwalitatieve vloer dat veel voordelen heeft ten opzichte van andere vloeren? Polyvinylchloride (PVC) is een kunststof die bijzonder geschikt is voor vloeren. Het bestaat uit meerdere lagen van enkele millimeters en de totale dikte is afhankelijk van het soort PVC. 

PVC vloeren zijn relatief goedkoop, eenvoudig te bewerken en erg veelzijdig. Zo heeft u de keuze uit diverse soorten PVC vloeren, kleuren en dessins. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hout-, beton- of marmerlook. Houtlook PVC vloeren zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer.

PVC Vloer van Zweden Wonen
PVC Vloeren van Zweden Wonen

Wilt u een nieuwe vloer bij ons aanschaffen? Wij werken alleen met A-merken, waardoor u verzekerd bent van een vloer van hoogwaardige kwaliteit. Wanneer u vragen heeft over uw nieuwe vloer kunt u contact met ons opnemen. Onze adviseurs helpen u graag en geven gratis interieuradvies. 

Wilt u de producten met uw eigen ogen bekijken? Ervaar de sfeer in onze showroom van 2500 m2 en neem rustig een kijkje in onze showkamers. De vloeren zijn geïnstalleerd op grote oppervlaktes en het behang is te bewonderen op panelen. Kom langs in onze winkel!

De voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren staan bekend om de lange levensduur en zijn bijzonder geschikt voor veelvuldig gebruik. Er zijn twee soorten PVC systemen, zoals een lijm- of een klik PVC systeem. Welk systeem het beste past bij uw situatie is afhankelijk van het type vloer waar de PVC vloer overheen gelegd wordt.

Voor- en nadelen van vloeren van PVC met een kliksysteem

PVC vloeren met een kliksysteem worden gelegd op een ondervloer en hiervoor hoeft de vloer niet geëgaliseerd te worden. Het voordeel van een klik PVC vloer is dat het makkelijk te leggen is en dat het verplaatst kan worden bij een eventuele verhuizing. Wel heeft u bij klik PVC vaak plinten nodig om het geheel netjes af te kunnen werken.

Voor- en nadelen van verlijmde vloeren van PVC

Wanneer PVC verlijmd moet worden is het van belang om de vloer te egaliseren. Het resultaat wordt vlakker, mooier, er is minder snijverlies en het laat meer warmte door bij vloerverwarming. Als de vloer niet goed geëgaliseerd is, kan dat beschadigingen veroorzaken. Daarom is het aan te raden om deze variant door een professional te laten leggen.

Verder heeft een vloer van PVC de volgende voordelen ten opzichte van een ander soort vloer:

 • Sterk, duurzaam en antislip;
 • Geluiddempend;
 • Onderhoudsvriendelijk en anti allergeen;
 • Waterbestendig;
 • Eenvoudig te repareren;
 • Duurzaam en sterk;
 • Vrij van schadelijke stoffen;
 • Keuze uit verschillende soorten, kleuren en dessins.

Dankzij al deze voordelen ziet u PVC steeds vaker terug in woningen, bedrijfsruimtes, winkelpanden, scholen, horecagelegenheden en andere ruimtes waar intensief gebruik van wordt gemaakt.

PVC visgraat vloer om zelf te leggen

Het populaire PVC visgraat model

Wilt u een een chique PVC vloer kopen die klasse uitstraalt? De verlijmbare PVC stroken zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in het populaire visgraat motief. Visgraat PVC vloeren zijn populair en dat is niet voor niks. In het verleden werden deze vloeren met name gebruikt in grote herenhuizen, maar tegenwoordig ziet u het patroon steeds vaker terug in bedrijfspanden en woningen.

Een PVC vloer in het visgraatmodel moet gelegd worden op een vlakke en egale ondergrond. De verlijmde variant kunt u in iedere gewenste legrichting leggen en geeft hierdoor het mooiste effect. Wilt u uw visgraat PVC vloer zelf leggen? Hierbij drie tips: 

 • Om de kamer groter te laten ogen kunt u het motief van de ene hoek diagonaal naar de andere hoek van de kamer leggen. 
 • Leg de vloer dwars op de langste muren in een zigzag effect om het speelser te laten lijken.
 • Bij een kamer met een groot raam is het aan te raden om de visgraat dwars op het raam te leggen. Dus met de V naar het raam toe, of van het raam af. 

Bij de aankoop van een nieuwe visgraat vloer krijgt u 1 startpunt. Deze legt u als driehoek tegen de muur aan. Wilt u er zeker van zijn dat het startpunt klopt? Meet dan beide kanten van het startpunt op, deze moeten namelijk allemaal van dezelfde lengte zijn. Vervolgens legt u deze over de hele lengte van de muur. Zo weet u hoe u moet zagen en voorkomt u snijverlies.

PVC vloer leggen

Wilt u uw PVC vloer laten leggen? Maak dan gebruik van onze legservice. Het leggen van een vloer blijft een kunst op zich. Onze ervaren leggers zorgen ervoor dat uw vloer professioneel wordt gelegd. Wij hebben een eigen opmeetservice en kunnen u vakkundig adviseren over de opties. 

Door gebruik te maken van onze legservice kunt u veel tijd besparen. Zeker wanneer de vloer van tevoren geëgaliseerd moet worden en u hier niet veel ervaring mee heeft, raden wij aan om dit uit te besteden aan een professional. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat. 

Wij zijn 65 jaar geleden begonnen als specialist in verf en behang. In de loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot Arte specialist en één van de grootste behangwinkels van ons land. Naast behang zijn wij ook gespecialiseerd in onder andere vloeren en raambekleding. Wij kunnen u dus volledig ontzorgen, wel zo makkelijk in een stressvolle periode zoals een verhuizing. 

Heeft u nog vragen over onze PVC vloeren of wilt u graag een afspraak inplannen met één van onze specialisten? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.

John en Kay van Zweden

Neem contact op

Adres
Oude Haagweg 20,
2552 EP Den Haag

info@johnvanzweden.nl
070 – 345 3619

  Hoe kunnen wij u
  thuis laten voelen?