vloeren bij van zweden wonen

Een massief houten vloer kopen bij van Zweden wonen

Er is geen vloer die zoveel authenticiteit uitstraalt dan een houten vloer. Een houten vloer bepaalt met zijn charme de uitstraling van uw woning. Hout is een natuurproduct en dat maakt iedere plank uniek. Een houten vloer past perfect bij een boerderij of een herenhuis. Natuurlijker kan niet! 

Wanneer u kiest voor een (massieve) houten vloer dan heeft u de keuze uit enorm veel variaties. Zo zijn er vloeren van onder andere eiken hout, esdoorn, grenen en bamboe. Ook zijn er verschillende legpatronen zoals het klassieke legpatroon of de visgraat houten vloer. Ook zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om de afwerking van het hout, zoals olie of lak. 

Wilt u de verschillende mogelijkheden met eigen ogen bekijken? In onze showroom van 2500m2 hebben wij veel showkamers ingericht met onze producten. Daarnaast zijn de vloeren geïnstalleerd op grote oppervlaktes, zodat u kunt zien wat het eindresultaat wordt.

Houten vloer kopen
Houten vloer kopen

De voor- en nadelen van een houten vloer

Massief (eiken) vloeren zijn duurzaam en kunnen met het juiste onderhoud jarenlang mee gaan. Dit komt met name omdat een houten vloer makkelijk geschuurd en afgewerkt kan worden. Zo kunt u krassen en andere lichte schade eruit schuren. Als u de vloer vervolgens lakt dan ziet deze eruit als nieuw! 

De voordelen van een houten vloer op een rij: 

 • Onze houten vloeren zijn aantrekkelijk en voegen waarde toe aan uw huis;
 • Ze zijn gemakkelijk schoon te houden;
 • Ze zijn ook hypoallergeen en dus goed voor mensen met allergieën;
 • Hout is duurzaam en gaat lang mee als het goed wordt onderhouden.

De nadelen van een houten vloer op een rij: 

 • Houten vloeren kunnen duur zijn;
 • Ze kunnen ook worden beschadigd door water of een te hoge vochtigheidsgraad;
 • Hout maakt geluid;
 • Hout heeft regelmatig onderhoud en verzorging nodig.

Houten vloeren hebben een unieke combinatie van nerven en kleur, waardoor ze zich onderscheiden van andere vloersoorten. Als u op zoek bent naar een vloer met charisma en een natuurlijke uitstraling, is een vloer van hout een uitstekende keuze. Bent u op zoek naar een goedkoper alternatief? Naast houten vloeren hebben we ook vinyl, laminaat- en PVC vloeren in ons assortiment.

Houten vloer kopen
Houten vloer kopen

Vloerverwarming op houten vloer

Houten vloeren zijn een mooie en klassieke aanwinst voor elk huis. Maar ze kunnen ook koud zijn, vooral in de wintermaanden. Vloerverwarming is een ideale oplossing om uw houten vloer het hele jaar door warm en comfortabel te houden. Vloerverwarming circuleert namelijk warm water of elektriciteit via een netwerk van leidingen of draden onder uw vloer die warmte afgeven. 

Dit verwarmt de vloer van onderaf en zorgt voor een zachte en gelijkmatige warmte die perfect is voor houten vloeren. Er gaat geen warmte verloren door ventilatie, zoals bij traditionele radiatoren wel het geval is. U geniet van een warm en comfortabel huis. Tegelijkertijd bespaart u op de energierekening. 

Bent u opzoek naar een nieuwe vloer en weet u niet welke vloer het best bij vloerverwarming past? Wij hebben jarenlang ervaring en kunnen u uitstekend adviseren over ons assortiment vloeren en vloerverwarming. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Houten vloer leggen of laten leggen

Een houten vloer is lastiger om te leggen dan bijvoorbeeld laminaat en kan op twee manieren gelegd worden. U kunt er voor kiezen om de houten vloer vast te leggen. Dit kunt u doen door de vloer op een tussenvloer te lijmen of te nagelen. Het voordeel hiervan is dat het strakker ligt en dat de vloer hierdoor stiller wordt. Het nadeel is dat de vloer niet verplaatst kan worden. 

U kunt er voor kiezen om de vloer zwevend te leggen met een ondervloer. Heeft u onderburen? Dan is het vaak verplicht om een TNO gecertificeerde ondervloer te gebruiken die minimaal 10 decibel geluid reduceert. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een houten vloer zwevend te leggen. Verder is de vloer zelf te leggen, te verplaatsen en daardoor een stuk voordeliger dan een vaste vloer. 

Wilt u hulp bij het leggen van uw nieuwe vloer? Maak dan gebruik van onze legservice. Onze eigen vakmensen hebben jarenlang ervaring en helpen u graag bij het inmeten, leggen en afwerken van uw nieuwe vloer. Hierdoor kunt u veel tijd besparen en weet u zeker dat uw vloer op professionele wijze gelegd wordt.

John en Kay van Zweden

Neem contact op

Adres
Oude Haagweg 20,
2552 EP Den Haag

info@johnvanzweden.nl
070 – 345 3619

  Hoe kunnen wij u
  thuis laten voelen?