vloeren bij van zweden wonen

Tapijt kopen bij Van Zweden Wonen

De vloer is de basis van ieder interieur. Als het gaat om de uitstraling van uw huis is het maken van de juiste keuze dan ook van groot belang. Tapijt is een zachte vloerbedekking. Het is warm, stil en geeft een heerlijk zacht gevoel aan de voeten. U kunt kiezen uit verschillende structuren, kleuren en dessins. Zo is er voor ieder wat wils. 

De overige voordelen:

  • Geluiddempend en stil;
  • Tapijt is veilig en antislip;
  • U heeft de keuze uit verschillende structuren en dessins;
  • Qua kleur kunt u alle kanten op;
  • Het is goedkoop en ideaal voor trapbekleding.

In ons ruime assortiment aan vloeren zit vast en zeker een vloerbedekking die volledig bij uw wensen past. U bent van harte welkom in onze grote showroom van 2500m2. Wij denken vanuit onze expertise graag met u mee, zodat u verzekerd bent van een tapijt dat past bij het type vloer en bij uw persoonlijke wensen.

Tapijt vloer kopen
Tapijt kopen bij van Zweden Wonen

Wat is tapijt en waar moet u op letten bij de aanschaf?

Tapijt is een vloerbedekking van textiel dat bestaat uit een drager van jute of kunststof. Aan de bovenkant van deze drager, de pool genoemd, zijn losse draadeinden of lussen bevestigd. Dit bestaat uit een mix van polyamide, polyester, polypropyleen, wol en sisal. Deze mix van materialen zorgt voor de welbekende positieve eigenschappen.

Wanneer u tapijt aan gaat schaffen doet u er goed aan om op het gewicht te letten, dit zegt namelijk veel over de kwaliteit. Des te zwaarder de ondergrond waar de stof op vast zit, des te hoger de kwaliteit is. De hoogte van de pool is daarnaast van invloed op het benodigde onderhoud. Een lage pool is makkelijker schoon te krijgen dan een tapijt met hoge polen.

Hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt

Wanneer u een nieuw tapijt wilt kopen, heeft u de keuze uit een hoogpolig tapijt of een kleed met een lage pool. Wilt u een nieuwe vloerbedekking voor in de woonkamer of in de slaapkamer? Het maken van de keuze is niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden:

Hoogpolig kleed
Een hoogpolig vloerkleed heeft een lange lus op de drager. Dit resulteert in de zachtere en dikkere structuur. De hoge pool en de lage garendichtheid geeft de kamer een gezellige sfeer. Bovendien is hoogpolig tapijt zacht aan uw voeten en warm in de winter. Houd er wel rekening mee dat het door de langere draden lastiger schoon te maken is.

Hoog of laag pollig tapijt kopen
Laagpollig tapijt

Laagpolig kleed
Een tapijt met een lage pool heeft korte opstaande draden en deze zijn maximaal 3 centimeter lang. Ze kunnen zelfs minder dan één centimeter lang zijn. Het grote voordeel is dat vuil niet zo snel in de vezels trekt, even stofzuigen en klaar. Dit maakt het meer geschikt voor huisdieren. 

Al onze A-merken zijn van absolute topkwaliteit. Heeft u toch het gevoel dat een tapijt niet de vorm van vloerbedekking is waar u naar op zoek bent? Geen probleem. Wij hebben een brede voorraad met allerlei soorten vloeren. Neem ook eens een kijkje bij onze PVC of laminaat vloeren.

Tapijt leggen of laten leggen

Bij het leggen van zachte vloerbedekking is het van belang om zo min mogelijk snijverlies te hebben om overtollig tapijt te voorkomen. Leg het daarom zo strak mogelijk langs de muur. Meet de maten van de ruimte goed op en neem ze mee naar onze winkel. Onze ervaren specialisten helpen u graag met het aantal vierkante meters dat u nodig heeft voor het door u gekozen tapijt. 

Heeft u hulp nodig bij het inmeten of wilt u dit liever laten doen door een professional? Kom langs en vraag ons naar de mogelijkheden. Onze ervaren leggers zorgen ervoor dat uw vloer professioneel wordt gelegd. Wij hebben een eigen opmeetservice en kunnen u vakkundig adviseren over de opties.

John en Kay van Zweden

Neem contact op

Adres
Oude Haagweg 20,
2552 EP Den Haag

info@johnvanzweden.nl
070 – 345 3619

    Hoe kunnen wij u
    thuis laten voelen?