vloeren bij van zweden wonen

Met vinyl kunt u alle kanten op

Wilt u een nieuwe vloer en overweegt u om een vloer van vinyl aan te schaffen? Met een vloer van vinyl heeft u alle keuze en kunt u dus alle kanten op. Wilt u graag een chique visgraat vloer of een hongaarse punt? Of wilt u juist een industriële look met beton? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Net als een vloer van PVC is een vinyl vloer gemaakt van Polyvinylchloride. Beide vloeren lijken dus erg op elkaar, maar toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Zo is vinyl soepeler dan PVC, hierdoor is het makkelijker te leggen, ook in grotere ruimtes. Bovendien is het een stuk goedkoper. 

Benieuwd naar de opties? Bezoek onze showroom van 2500 vierkante meter. Hier hebben wij verschillende showkamers ingericht waar u onze producten op uw gemak kunt bekijken. De vloeren zijn gelegd op grote oppervlaktes, dit geeft een goed beeld van hoe de vloer eruit komt te zien.

Vinyl vloeren kopen voor in uw woonkamer
Vinyl vloeren kopen in betonlook voor in de keuken of eetkamer

De voordelen van een vinyl vloer

Vinyl wordt in de volksmond ook wel ‘stille vloerbedekking’ genoemd. Vinyl is geschikt voor iedere ruimte in uw huis en is eenvoudig in onderhoud. Het voelt heerlijk warm en zacht aan. Bovendien is het antistatisch, waardoor u in de winter geen last heeft van elektrische schokjes. 

De overige voordelen van een vinyl vloer op een rij:

Geluiddempend
Vinyl absorbeert geluid. Het sterke materiaal zorgt voor een geluiddempende werking.

Waterafstotend
Zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken of de bijkeuken.

Makkelijk in onderhoud
De vloer is makkelijk schoon te maken. Vocht en vuil blijft op de vloer liggen. Even een doekje erover en klaar! Bij het juiste onderhoud kan de vloer dus lang mee gaan. 

Warm
Van nature is vinyl warmer dan een houten vloer, PVC of laminaat. Het materiaal neemt de omgevingstemperatuur snel over. Het is ook goed te combineren met vloerverwarming. 

Eindeloze kleuren en dessins
Een hout-, beton- of marmerlook? Of wilt u juist graag een effen kleur? Alles is mogelijk. 

Makkelijk zelf te leggen
Iemand die een beetje handig is kan een vinyl vloer makkelijk zelf leggen. 

Het is niet aan te raden om een vinylvloer over een bestaande vloer heen te leggen, omdat de kans dan bestaat dat u na verloop van tijd afdrukken van de oude vloer te zien krijgt. Het grootste nadeel is dan ook dat een vloer van vinyl minder duurzaam is dan bijvoorbeeld laminaat of PVC vloeren.

Vinyl vloeren zijn er in velen kleuren en patronen te vinden
Vinyl vloer kopen voor in de woonkamer

Zelf een vinyl vloer leggen of laten leggen?

Door het vinyl zelf te leggen spaart u kosten uit. Voor een handige doe-het-zelver is het prima te doen om een vinyl vloer zelf te leggen. Wel is het goed om rekening te houden met een aantal punten als u het vinyl zelf wilt plaatsen: 

 1. Meet de ruimte waar het vinyl moet komen te liggen goed op. 
 2. Schaf de gewenste vloer aan op basis van het aantal m2, houd rekening met 10% snijverlies. 
 3. Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk om het vinyl uitgerold te laten rusten.
 4. Begin altijd met het uitsnijden van het breedste en het langste stuk.
 5. Maak de sneden bij de deuren, drempels en andere lastige stukken.
 6. Breng de vloerlijm aan, druk het geheel goed aan en begin dan met het snijwerk.
 7. Laat het 24 uur acclimatiseren voordat u er overheen loopt.
 8. Kit de randen af voor de afwerking.

Wilt u een nieuwe vinyl vloer laten leggen door een specialist? Maak dan gebruik van onze legservice. Onze eigen professionals hebben jarenlang ervaring. Zij meten de ruimte op en leggen uw nieuwe vinyl vloer op vakkundige wijze. Hierdoor bespaart u tijd en bent u verzekerd van het beste resultaat. 

Na 65 jaar zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste behangspecialisten van Nederland. Inmiddels zijn wij ook gespecialiseerd in vloeren, raambekleding en kasten op maat. Wij kunnen u dus volledig ontzorgen en ondersteunen bij het inrichten of verbouwen van uw huis. 

Heeft u behoefte aan gratis interieuradvies en wilt u een afspraak inplannen? Laat het ons weten, wij helpen u graag en zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

John en Kay van Zweden

Goedkoop vinyl: let op de kwaliteit van de vloer

Vinyl vloerbedekking heeft een aantrekkelijk prijskaartje ten opzichte van andere vloeren. Vroeger was de kwaliteit minder goed. Deze vloeren werden met name verkocht vanwege het goedkope materiaal. Tegenwoordig zijn de meeste vinyl vloeren van hoogwaardige kwaliteit. 

Bij de aanschaf van een nieuwe vinylvloer raden wij wel aan om op de kwaliteit van de vloer te letten. Deze moet goed zijn, anders kan het zijn dat uw vloer sneller slijt dan dat u had verwacht. Helaas zijn er veel vloeren van slechte kwaliteit in omloop. Stem de kwaliteit van de nieuwe vloer af naar de hoe intensief de vloer gebruikt wordt. 

Kom langs in onze winkel en ervaar het materiaal, de kleur en het dessin van onze vinyl vloeren. Onze interieurspecialisten denken met u mee en kunnen u voorzien van een passend advies.

Vinyl vloeren kopen voor het hele huis

Neem contact op

Adres
Oude Haagweg 20,
2552 EP Den Haag

info@johnvanzweden.nl
070 – 345 3619

  Hoe kunnen wij u
  thuis laten voelen?